24 Şubat 2011 Perşembe

Aşkdır insanı mutlu eden

Aşk, insanın ağzına sıçanı sevmesidir. Aşk; acı vereni sevmektir Aşk; onu görünce kalbinin yerinden çıkması ellerinin titremesidir vs.....  diye uzar gider aşk o kadar geniş kapsamlı birşey ki ne kadar tarif edersen et ne kadar farklı tanımlar bulursan bul aşk yine tarifsizdir çünkü aşık olduğun zaman tarif edilemeyecek duygular içerisinde olursun ve o duygular seni o kadar mutlu ederki kendini Dünya'nın en mutlu insanı zannedersin, kendini öteki insan olarak görürsün ve herkesden farklı zannedersin çünkü o an Dünyanın en mutlu insanı sensindir..
 Aşk insanı mutlu eder dedik tamam da platonik karşılıksız aşklar insanın ağzına eder yemeden içmeden keser hayatının en kötü günlerini en kötü anlarını yaşarsın karşılıksız aşk bir kanser gibidir insanı içten içe yer bitirir. Aşkından ayrılan kişilerin yaşamış olduğu aşk ile aşık olduğu kişiyle bir dakika bile birlikte olamayan kimsenin aşk acısı farklıdır çünkü sevgilisinden ayrılan kişi biraz da olsa o aşık olduğu kişiyi yaşamıştır ve az da olsa çok da olsa aşkından hevesini almıştır ama en kötüsüde aşık olduğu kişiyi bir dakika bile yaşayamamaktır. En kötüsüde budur aslında çünkü O'nun gözlerinin içine bakıp ellerini tutamamak insana manevi yönden uygulanabilecek en pis işkencedir. Bazen diyoruz ki madem elde edemiyorsun neden aşık oluyorsun? Aşık olmak insanın elinde olsaydı bu kadar insan aşk acısı çekermiydi, herkes aşkına karşılık vereceği kişiyi seçerdi aşık olmak insanın elinde değildir aşk öyle bir lanet birşeydir ki nerede imkansız var nerede ulaşamayacağımız insan var gidip ona aşık oluruz gerçek aşk kendiliğinden olandır istediğin zaman olan değildir. Aşkı ne kadar ararsan ara aşkı ne kadar yaşamak istersen iste aşk kendiliğinden olandır sen arasan ne fayda..Gerçi bu devrde aşk yaşayacak insanı bulmak o kadar zorlaştı ki çoğu insanın yalnız  aşksız yaşam sürdürüyor..Ben ve benim gibi düşünenler sevgilisi olsun diye değil aşk yaşamk için ilişki isteyenler olsaydı aşk o kadar yaşanır hale gelirdi ki..Her canlı ölümü her insanda birgün aşkı ve aşk acısını tadacaktır.

2 yorum:

  1. Merhabaa yazın açıklayıcı ama bence biraz yanlış :)
    Birlikte olmadığın bir insana aşık olamazsın.Birlikte zaman geçirmediğin bir insanı unutmak basittir. Çünkü hatırlayabiliceğin bir anı olmaz, hatıralar agzına sıcmaz. Sen zaten insanı degil hatıraları unutamazsın. O yuzden bir zaman birlikte oldugun insandan ayrılınca daha cok acı cekersin :)
    Saygılar AyseNaz

    YanıtlaSil
  2. aşkı bi derece tanımlamıssın. Sonuc bölumunu cok begendim ' sevgilisi olsun diye değil ask yasamak icin ilişki isteyenler' böyle insanlar kaldımı gercekten kaldıysa talihim izin versinde gelsin beni bulsun 8) . emeğine sağlık

    Sevcan

    YanıtlaSil